Holistische therapie

 

Als holistisch therapeut/coach wil ik jou graag helpen tot de kern te komen van jouw hulpvraag of situatie. Stap voor stap gaan we kijken wat jij nodig hebt in jouw leven en welke methodiek(en) bij jou past/passen om dat te bereiken.

Een geestelijke of lichamelijke klacht is een waardevol signaal van het lichaam om te onderzoeken wat de oorzaak is van jouw klacht. Door je bewust te worden van de oorzaak van jouw klacht(en) kun je de stap maken van disbalans naar harmonie in je leven. Onbewust kunnen er in het lichaam blokkades ontstaan door bijvoorbeeld onverwerkt verdriet, trauma of andere gebeurtenissen in ons leven. Daardoor kunnen er patronen en overtuigingen ontstaan die je functioneren belemmeren.

Het kan ook zijn dat je een hulpvraag hebt omdat je vastloopt in het leven en even niet weet welke kant op te gaan. Of dat je stappen wilt nemen maar het lukt niet om de eerste stap te zetten.

Naar je kern werkt vanuit een holistische visie: Jij als mens bent al heel en compleet. Tijdens een sessie werk ik intuïtief en met verschillende methodieken.

Als holistisch therapeut werk ik op de volgende niveaus:

Fysiek niveau:
Ervaringen die je heb opgedaan en die zich uiten in lichamelijke klachten. Denk o.a. aan spierspanning in je nek, spanningshoofdpijn, stress en vermoeidheidsklachten.

Emotioneel niveau:
Emoties bepalen hoe jij je voelt. Als jij veel fysieke klachten hebt, kan het zijn dat zich dat emotioneel uit in verdriet of somberheid. Andersom kan het ook; je ervaart veel boosheid of verdriet, wat zich kan uiten in fysieke klachten.

Mentaal niveau:
Het mentale niveau gaat over jouw denken. Hierin gaan we kijken naar jouw gedachtepatronen, overtuigingen en wat jou tegenhoudt om bepaalde stappen te maken in het leven.

Energetisch niveau:
Waar krijg je energie van in dit leven en wat kost jou momenteel nog veel energie?
O.a. door de Beter Ademen ® methode kunnen we starten met bewustwording van je adempatroon. Een goed adempatroon kan je veel energie geven en op alle holistische niveaus voor verbetering zorgen.
Met een Reiki-behandeling kunnen we de blokkades in je chakra’s opheffen en ervoor zorgen dat de energie in je lichaam weer gaat stromen. Ook Reiki behandelt op alle holistische niveaus. 

Spiritueel niveau:
Wie ben jij in je kern? Wat is jouw passie en waarvan gaat jouw licht van schijnen? 

Naar je Kern helpt jou om fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel weer in contact te komen met jezelf. Dit door middel van een holistische behandeling eventueel gecombineerd met bijvoorbeeld ademcoaching. 

Samen kijken we o.a. naar jouw patronen en gedragingen om ons bewust te worden van hoe jouw klachten of situatie zijn ontstaan. Hierbij kijken we naar het pad dat je al hebt gelopen en waar je nu staat.

  • Wie ben jij achter het masker dat je hebt opgezet?

  • Wat wil jij in het leven?

  • Ben jij je bewust van je kwaliteiten?

  • Leef je in angst of in vertrouwen?

  • Wat zijn jouw overlevingsmechanismen en conditioneringen?

Door alle niveaus te onderzoeken, kun je voelen waar je iets los mag laten en wat je zou kunnen helen. Helen en loslaten zijn belangrijk om ruimte te creëren voor innerlijke rust en om te leven vanuit je kern. Bewustwording is de eerste stap tot persoonlijke groei, waardoor je in staat bent om tot verandering te komen.

Holistische therapie kan jou ook helpen beter om te gaan met hooggevoeligheid. Mocht je tools zoeken om met hooggevoeligheid om te gaan? Ook dan kan ik jou, vanuit mijn eigen ervaring als hoogsensitief persoon, begeleiden.

Methodes die o.a. gebruikt kunnen worden in een holistische therapiesessie:

Reiki en energetisch werken
Ademwerk
Inzichtkaarten
Klankschalen
Familieopstellingen
Meditaties en visualisaties
Loslaatmethodes als Sedona en EFT
Coachgesprekken
Innerlijk kind werk