BRTT® & TRB® 
Body Release Trauma Therapy
& Trauma Release Breathwork

 

 

'''Jouw lichaam weet de weg naar heling''

 

BRTT® & TRB®  zijn krachtige methoden om inzichten te krijgen, beperkende overtuigingen los te laten, je zelfhelend vermogen te activeren en om in contact te komen met wie jij in essentie bent. Je maakt een innerlijke reis waarbij jij in gesprek gaat met jouw lichaam.

Trauma

Een welbekend gezegde is ; the body keeps the score, oftewel traumasporen.

Een vervelende gebeurtenis, ook wel trauma genoemd, groot of klein laat zijn sporen na in het lichaam. Vaak gaan we na zo’n gebeurtenis gelijk weer door en willen we er ook niet altijd meer over praten. Want het is immers geweest en je kan er niets meer aan veranderen. Echter het lichaam onthoudt alles wat jij meemaakt vanaf het moment dat jij ontstaat in de buik.
Een gebeurtenis die niet is verwerkt wordt wel opgeslagen in jouw lichaam en kan uiteindelijk klachten veroorzaken. Ook kan het zijn dat je meerdere vervelende gebeurtenissen hebt meegemaakt wat zich gaat opstapelen.                   

Een situatie in het nu kan in het onderbewuste een trigger zijn op een gebeurtenis in het verleden of zelfs in vorige levens.
Door een innerlijke reis te maken in jouw eigen lichaam kun jij wat nog verwerkt mag worden gaan voelen om vervolgens los te laten.

BRTT®
Wil jij echt in contact komen met je lichaam? Een innerlijke reis maken in jezelf? Alle ballast loslaten? 
Tijdens een  BRTT® sessie zetten we het lichaam aan om te gaan trillen. 

De Psoas Spier ''De spier van de ziel''. De Psoas is een spiergroep waar angst, spanning en trauma's kan worden opslagen. Door de Psoas-spier te activeren komt er een trilling in het lichaam op gang. Vervolgens gaat je lichaam op zoek naar waar er spanning mag worden losgelaten in het lichaam. Deze manier van lichaamswerk helpt je lichaam weer te herinneren om op een natuurlijke manier te ontladen waardoor spanning, stress en trauma's opgeruimd kan worden.

Dieren schudden hun stress en emoties los direct na een gebeurtenis, wij mensen daarentegen gaan door en komen in de vecht, vlucht en bevries modus.  Hierdoor bouw je de spanning op wat zich opslaat en opstapelt in het lichaam.
Hierdoor kunnen er uiteindelijk fysieke en psychische klachten ontstaan zoals een burn-out of chronische vermoeidheid.


TRB®

Jouw eigen adem brengt jou in contact met jouw onderbewustzijn en brengt jou in contact met de diepste lagen van jouw zijn.
Met verschillende krachtige ademtechnieken kom jij steeds meer in contact met het lichaam en mogen emoties en spanningen ontladen worden. Tijdens deze ademreis mag jij loslaten wat je niet meer dient zodat jouw levensenergie weer kan gaan stromen.

BRTT® en TRB® kan los van elkaar gepland worden maar ook als één sessie. 
Met Trauma Release Breathwork maak je een mooie ademreis en sluit mooi aan op de BRTT® sessie. 

Hoe ziet een sessie eruit?
Ruim voor de sessie krijg je een vragenlijst toegestuurd met o.a. vragen over jouw levensloop. Dit o.a. om te bepalen of je kan deelnemen aan de sessie.
We beginnen eerst met een kort gesprek (als je voor de eerste keer komt nemen we ook jouw ingevulde vragenlijst door).
Er is gelegenheid om vragen te stellen en ik leg van tevoren uit wat je kan verwachten.

Bij een BRTT® en/of TRB® sessie lig je op een comfortabel matras. Vooraf aan een BRTT ® sessie doen we 2 korte oefeningen voordat de sessie begint. 
Bij een BRTT ® & TRB ® sessie starten we altijd eerst met de BRTT ® en na een korte pauze gaan we over op de TRB®.


Tijdens een sessie kan jouw lichaam bewegingen gaan maken wat te maken heeft met vechten, vluchten en/of bevriezen.
Door de trillingen en bewegingen in je lichaam toe te laten, word er een signaal naar je sympathisch zenuwstelsel gestuurd die de vecht, vlucht of vries reactie activeert. Hierdoor kan het zijn dat je met je vuisten op een kussen wil slaan (fight), je voeten willen bewegen om te vluchten(flight) of je kan ervaren dat je lichaam of bepaalde lichaamsdelen bevriezen (freeze).
Door dit toe te laten kan je lichaam ontladen waarna er ontspanning en ontlading kan volgen.

 

Begeleiding:
Tijdens de sessie begeleid ik jou om jouw lichaam te volgen. Van tevoren hebben we geen invloed op de sessie. Het lichaam zal zelf aangeven wat er gevoeld en gezien mag worden. Ik werk intuïtief en zal eventueel ter ondersteuning gebruik maken van bijvoorbeeld een drum, geuren of andere klanken. Je mag erop vertrouwen dat er tijdens de sessie gebeurd wat op dat moment voor jou nodig is. Ook werkt een sessie altijd een aantal dagen door. Ik zal dan ook na een paar dagen een bericht sturen om te vragen hoe het met je gaat.

Na de sessie kan er eventueel een korte Reiki behandeling gegeven worden voor diepe ontspanning.
We sluiten de sessie af met een kort gesprek en een inzichtkaart.
Plan na een BRTT® en/of TRB® sessie ruimte voor jezelf om alles een plek te geven. Goed drinken de dagen erna is heel belangrijk om alles goed af te voeren.

Kledingadvies: Trek comfortabele kleding aan. Het liefst zonder knopen of een rits.
Duur sessie: BRTT® of TRB® ca. 1,5 uur / BRTT® & TRB® gecombineerd ca. 3,5 uur.

BRTT® & TRB® kan mooi gecombineerd worden met een cacao ceremonie, holistische therapie en/of de methode Beter ademen®.
Neem contact met mij op voor de mogelijkheden.